PROIECT ,, LUMINI IN NOAPTE PENTRU SANATATE,,

Clubul Rotary Mangalia  și Clubul Interact Mangalia, cu sprijinul Asociației Verein Medikamenten-, Medizinal- und Spitalgeräte-Hilfe für Rumänien (Elveția), reprezentată de Dna. Lucia Benovici Portman au organizat în luna  august, pe Plaja Terasei Galbene din Saturn două evenimente destinate proiectelor Rotary Mangalia pentru sănătate – “Lumini în noapte pentru sănătate” și „Noapte rotariană la țărmul mării”, ambele evenimente organizate cu  scopul de a sensibiliza, a mobiliza si implica cât mai multe persoane in actiuni de voluntariat şi activităţi filantropice.

 Cu fondurile colectate, clubul Rotary Mangalia a reusit sa achiziționeze aparatură medicală necesara pacienților netransportabili din Secțiile de Neurologie, Medicina Interna si Recuperare, din cadrul Spitalului municipal Mangalia, respectiv: dispozitiv ridicare/transfer pacienți, macara pentru ridicarea și transportul pacienților și un elevator electric pentru baie. Valoarea totală a proiectului – 2500 euro. Aparatura medicala a fost predata in cadru festiv, Spitalului Municipal Mangalia, in data de 08.10.2019.

   La evenimentele din vara au participat membrii de onoare ai Rotary Mangalia – actrița Daniela Nane și distinsul istoric Adrian Cioroianu, interpreți îndrăgiți de muzică folk – Walter Ghicolescu și Maria Gheorghiu și numeroși  prieteni ai rotarienilor. În cadrul evenimentului, participanții au lansat lampioane zburatoare – un simbol al sperantei ca putem raspunde nevoilor comunitatii noastre, cu un minim de efort, dar cu dorinta de a face bine celor din jurul nostru, fara a astepta ceva in schimb.

Președinte RC Mangalia,

Av. Cosmina Stoian