Regata Rotary Mangalia – editia a 3-a

De-a lungul a 13 ani de existență, Asociația Rotary Mangalia promovează proiecte menite să sprijine și să apropie comunitatea din Mangalia, implicându-se voluntar, în spiritul unor valori perene, sub deviza “Servește mai presus de sine”.

Aflată la al treilea an, Regata Rotary Mangalia (concurs între veliere cu scop caritabil) reprezintă unul dintre proiectele care au servit comunitatea, competiția devenind astăzi una de tradiție. 2015 este anul în care Regata a obținut, cu sprijinul asociațiilor Seanergya Yachting Club www.seanergya.ro si Club Sportiv Balkan – www.siminateam.ro, statut de competiție oficială, înscrisă în calendarul Federației Române de Yachting – www.fry.ro/competitii.php , (21-23 august). Anul acesta, fondurile obținute în urma Regattei vor fi direcționate către proiectul ”Inițiere în navigația cu vele pentru un număr de 60 de elevi din Mangalia”, prin care tinerii cu rezultatele cele mai bune la învățătură vor avea parte, gratuit, de un curs teoretic și unul practic de sailing.

Mangalia este un oraș aflat la malul mării, iar navigația cu vele reprezintă o modalitate de a strânge și a apropia oamenii în jurul unui sport nobil, care formează tinerii, dar și adulții, educă, crează valori. Asociația Rotary Mangalia crede că navigația și marea pot constitui liantul comunității. Implicarea tinerilor astăzi reprezintă un plus de valoare pentru comunitatea de mâine. O educație în spiritul unor valori universale cu identitate locală va forma, cu siguranță, oameni frumoși și va păstra și dezvolta un spirit propriu în legătura cu marea, atât de apropiată comunității.